втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

У цьому журналісти пересвідчилися, відвідавши сесію дубляжу анімаційного фільму «Пірати! Банда невдах» учора, 12 квітня. Свої акторські таланти продемонстрували Ігор Кондратюк, Віктор Андрієнко та лідер гурту ТНМК Фагот.

За словами працівників студії, після обшуку податковою, апаратуру частково почали повертати ще в п’ятницю і на сьогодні роботу відновлено в повному обсязі – це підтвердив і власник компаній B&H та Le Doyen Богдан Батрух. Проте, претензії з боку податкової все ще в силі – за словами пана Батруха, внаслідок обшуку працівниками міліції буцімто було виявлено жорсткий диск із тіньовою бухгалтерією, звісно, існування такого диску він заперечує і закликає податкову оприлюднити наявні в них докази в його присутності, і в присутності представників преси. Отже, попереду суд і, швидше за все, не один. Ходять також чутки, що апаратуру компанії не повернули, а лише «віддали у користування». В усякому разі, працівники студії воліють зберігати оптимізм, мовляв, потрібно працювати, поки є можливість, і сподіватися, що така можливість залишиться і надалі.

Режисер дубляжу Ольга Фокіна, яка працювала в день візиту податкової, 5 квітня, розповіла, що атмосфера у студії панувала справді гнітюча, і відтак наново налаштуватися на роботу в суботу – особливо акторам – було важко. Але й частково навіть вступилася за працівників міліції – з апаратурою хоч поводилися необережно, але «з м’ясом» не виривали, як повідомляли деякі ЗМІ. Втім, важко було сказати, що співробітники податкової знали, що саме вони роблять: «Вказуючи на камеру спостереження вони нас запитують, – ‘‘От ви пишете звук, а потім на тій камері дивитесь?’’», – згадує пані Фокіна.

Запису дубляжу «Піратів…» мають встигнути закінчити до понеділка, потім – мікс звуку. В прокат фільм вийде вже 26 квітня. Повністю було втрачено два дні роботи.

Стосовно справжніх мотивів тиску на студію – а не заявленого міліцією ухиляння від податків – ні працівники студії, ні актори, ні Богдан Батрух прямих відповідей не дають. Лишень кажуть, що правда завжди рано чи пізно стає відома, і якщо хтось візьметься за журналістське розслідування, вони таку ініціативу підтримають. Також пан Батрух вдячний за акції громадської підтримки, але каже, що не хотів би переводити проблему на суто політичні рейки.

Віктор Андрієнко та Ольга Фокіна на студії Le Doyen: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JdBzVJX_4Y8

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: