втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Від 23 до 29 березня у столичному Домі кіна (вул. Саксаганського, 6) та кінотеатрі «Кінопанорама» (вул. Шота Руставелі 19) відбуватиметься Міжнародний фестиваль документального кіна про права людини Docudays UA.

Відкриватиме Docudays UA фаворит багатьох міжнародних фестивалів – трагічна комедія «Дипломат» датського режисера Мадса Брюггера.

Ведучі церемонії відкриття – подружжя журналістів Єгор Соболєв та Марічка Падалко.

«Чи має шанс авторитаризм в Україні?” – це питання стало основною темою фестивалю, тому увесь фестивальний тиждень буде насичений показами фільмів та дискусіями, присвяченими захисту свободи слова, мирних зібрань, аналізу тоталітарних режимів та методів боротьби з ними в різних країнах світу.

Цьогоріч на фестивалі Docudays UA фільми змагаються у трьох конкурсах – DOCU/ЖИТТЯ, DOCU/ПРАВО, DOCU/КОРОТКО. Конкурс короткометражних фільмів проходитиме на фестивалі вперше. У ньому змагатимуться документальні стрічки тривалістю до 45 хвилин. Кожен конкурс має призовий фонд. Від 2009 року у визначенні найкращого фільму також беруть участь студенти київських вищих шкіл. Свого переможця шляхом анонімного анкетування традиційно обирають і глядачі.

Третій рік поспіль організатори фестивалю на знак пам’яті про друга і продюсера фестивалю Андрія Матросова вручають особливу премію. Нагороду команда Docudays UA вручить фільму, в якому побачить найбільше любові.

Вхід на всі кінопокази у Київському домі кіна традиційно БЕЗКОШТОВНИЙ.

Єдина ціна квитка на покази у кінотеатрі “Кінопанорама” - 20 грн.

ІНШІ ПОДІЇ В РАМКАХ DOCUDAYS UA
24 березня о 12 год. відбудеться презентація та відкриття Живої бібліотеки, де всі бажаючі зможуть поспілкуватися з “живимя книжками” – людьми, щодо яких існує упереджене ставлення у суспільстві.

9-й фестиваль Docudays UA цього року насичений оптимістичними подіями: це і cпецпроект «Нові герої» - фільми-портрети про українців, які змогли захистити свої права, і відеопрезентація громадської ініціативи «Дорожній контроль», яка успішно виховує інспекторів ДАІ, і національна прем’єра фільму “Тихе місце” української режисерки Олесі Бортняк, й багато інших.

ТАКОЖ НА ГЛЯДАЧІВ ЧЕКАЮТЬ:
DOCU/CLASS з 24 по 27 березня у кінотеатрі “Кінопанорама” проходитимуть майстер-класи відомих кінодокументалістів: Марини Разбєжкіної (Россія), Маршала Каррі (США), Гіві Одішари (Грузія), Емілі Джеймс (Велика Биртанія).

Ретроспектива стрічок відомої російської кінодокументалістики Марини Разбєжкіної.

Спеціальний показ Міжнародного кіноальманаху “Молоді про молодих” до 20-ої річниці розпаду СРСР, який представить продюсер проекту Ілона Бічевська.

Українська прем’єра фільму “Ходорковський” німецького режисера Сиріла Туші в рамках циклу фільмів “Диктатура та авторитарзм”.

Презентація останніх двох фільмів одного з найяскравіших представників сучасної американської кінодокументалістики Маршала Каррі та ексклюзивна можливість подискутувати з автором.

Особливий гість: популярний австрійський режисер Міхаель Главоггер представить українську прем’єру фільмів «Cлава блудниці» та «Cмерть робітника», один з епізодів фільму автор знімав у нелегальних шахтах на Донбасі.

Панорама нового кіна Великої Британії зібрало фільми-антиутопії, які змальовують сценарій життя на планеті на наступні півстоліття.

“Три вечори у дружньому колі” - показ найкращих фільмів друзів Docudays UA - фестивалів FIDMarselle (Франція), Krakow Film Festival (Польща).

Стежте за анонсуванням подій фестивалю на сайті www.docudays.org.ua

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: