втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Посольство США запрошує на презентацію мистецького проекту «На межі» у київському парку ім. Шевченка: реальні історії про міжнародну торгівлю людьми, розказані через комікси.

Власне, нижче подаю текст розгорнутого запрошення…

«Приєднуйтесь до нас, щоб відкрити виставку, присвячену унікальному просвітницькому й мистецькому проектові «На межі», 7 квітня о 16.00 у парку ім. Шевченка в Києві. Проект «На межі» розповідає сім історій про торгівлю людьми у жанрі коміксів. Усі історії ґрунтуються на реальних свідченнях потерпілих.

Україна лишається батьківщиною численних чоловіків, жінок і дітей, яких продають через кордони й усередині країни і які стають жертвами сексуальної експлуатації, рабської праці, примусу до жебракування тощо. З 1991 року приблизно 110 000 українців було продано за кордон.

Проект «На межі» виник унаслідок співпраці Ольги Трусової, яка досліджувала проблеми торгівлі людьми в Україні за програмою Фулбрайта у 2009-2010 роках, й американського художника-ілюстратора і письменника Дена Арчера, разом із Місією Міжнародної організації з міграції (IOM) в Україні. Вони поставили собі за мету ознайомити публіку з небезпекою торгівлі людьми, розповідаючи історії жертв новим способом, який допомагає аудиторії солідаризуватися з тими, хто постраждав від сучасного рабства, і обережніше приймати власні рішення...

«Від пекаря з Варшави до офіціантки зі Стамбула, підпільний світ торгівлі людьми торкається кожного аспекту сучасного життя, часто раптово і зовсім несподівано, -- застерігають автори. – В міру того, як читачі складатимуть разом ці історії, одна за одною, панель за панеллю, вони все більше відчуватимуть себе у ситуації героїв цих історій, і це допоможе їм оцінити проблему з іншої, безпосереднішої перспективи». Виставка експонуватиметься у парку ім. Шевченка протягом двох тижнів. Її мета – поглибити знайомство населення з проблемою торгівлі людьми в Україні.

Виставку спонсорує Посольство США в Україні. Ініціатива її проведення належить проектові Агенції з міжнародного розвитку, спрямованому проти торгівлі людьми й запровадженому Місією Міжнародної організації з міграції в Україні. З 2000 року Місія МОМ в Україні надала допомогу понад 7 300 жертвам торгівлі людьми.

Ден Арчер створює нехудожні, журналістські комікси, пропонуючи новий погляд на історії, які інакше, можливо, лишилися б поза увагою. Зараз, із вересня 2010 року, він перебуває на стажуванні у Стенфордському університеті і є стипендіатом програми Джона Найта для професійних журналістів. Він працював з кількома видавництвами, зокрема «Penguin», «Atlantic Books», «Random House» і «Beauclair Books». Ольга Трусова одержала ступінь магістра освіти у Стенфордському університеті і викладала курс дизайну та інновацій у Стенфордському інституті дизайну».

По додаткову інформацію звертайтеся до Прес-служби Посольства США за тел. 490-4129 або 490-4090.

Коментарі



Залишити коментар

Ім'я:

Коментар: