втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Олексій Тараненко



Контакти: [email protected]

Режисер, сценарист.

Народився 13 травня 1976 року в Дніпропетровську.

Закінчив Національну гірничу академію України за спеціальністю «Програмне забезпечення» і довго працював як програміст. Однак з 14 років дуже сильно захоплювався кіно – багато дивився, аналізував, писав критичні нотатки.

З 2007-го почав працювати в анімаційній студії Animatix 4D як сценарист, режисер монтажу та асистент режисера, а потім і режисер. Паралельно підтягував свої, як виявилося на той час, досить великі, але абсолютно не систематизовані знання про кіно. Брав участь у виробництві шести анімаційних фільмів студії; в двох («Новорічна казка» і «Зірочка») як сценарист і режисер. Дитячий мультфільм «Зірочка» був в прокаті 16 країн світу.

Наприкінці 2010-го, усвідомивши, що хочу знімати не тільки мультфільми, а й кліпи, і фільми, пішов зі студії у вільне плавання та організував свою студію, в якій почав реалізовувати всі свої ідеї та мрії, що стосуються відео й кіно.

Зараз знімаю музичні кліпи, рекламні ролики, документальні фільми. Як режисер монтажу беру участь у виробництві різних телепрограм. Пишу сценарії короткометражних і повнометражних фільмів, які хочу сам і зняти.

Нагороди:

 

  • Кубок міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (сценарний фестиваль «Кіноскрипт») за сценарій короткометражного фільму «Випадковий пасажир» (2015).
  • Перемога в номінації «Відеокліп року» регіональної премії за досягнення в мистецтві «Артіс» на пісню «Джиґа» гурту «Громадянин Топінамбур» (2015).
  • Почесна згадка фестивалю THE FILM SKILLET 2013 DOCUMENTARY FILM CONTEST за документальний фільм «Стилізація післясмаку» (2013).