втілене

  • «Кров’янка»

    Короткометражний ігровий фільм режисера й сценариста Аркадія Непиталюка «Кров’янка» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Сказ»

    Короткометражний ігровий фільм режисерки й сценаристки Марисі Нікітюк та співсценариста Дмитра Сухолиткого-Собчука «Сказ» (2016) за однойменним сценарієм…

  • «Перед виборами»

    Короткометражний ігровий фільм режисера Володимира Адамчо «Перед виборами» (2016) за однойменним сценарієм Олександра Геревича…

Радій Радутний



Контакти: [email protected]

Мабуть, місце народження якось впливає на природні здатності. Полтавська область, де я народився у 1969 році, мабуть, не дуже прихильна для великих керівників, натомість, як на конвеєрі, штампує письменників та композиторів.

Потім довелось трохи помандрувати, але потяг до пагорбів та лісів залишився, й зараз я оселився під Києвом, в чудовому мальовничому місці поблизу Ірпеня – теж досить письменницька місцина.

Вчився я на інженера-ракетника, а коли виявилось, що ракети стрімко впали в ціні, довелось перекваліфікуватися на товстого столичного бюрократа. З одного боку шкода; з іншого – кажуть, що без нас, бюрократів, й сонце не зійде, й дощів не буде, так що хоч не хоч, а треба.

Втім, наука не пішла до бука – без такої освіти писав би я фентезюхи, а їх і без мене є кому клепати у страшенних кількостях.

Зараз видано вже чотири книжки, готується до друку ще кілька й пишеться потроху великий фантастичний серіал. Але (й на жаль) видати збірку оповідань одного автора зараз може або геній маркетингу, або фінансовий самогубця, отож коротенькі мої твори будуть виходити потроху в інеті та періодиці. Ловіть!

Що ще?

Книжки люблю більше, ніж телевізор, а до музики ставлюся дуже вибірково. Подобається органна класика, Rammstein, Lacrimosa, Vinky. Не подобаються всякі зайки, мікі та сердючки (задавив би!)…